h

Nieuws van de afdeling

3 juli 2020

Bezuinig niet op de zorg voor onze kinderen

Foto: FNV / blikopnieuws.nl

De Jeugdzorg is altijd het ‘ondergeschoven kindje’ en is nu onderhavig aan een grote opgaven. Vereende krachten maken het dat er niet wordt bezuinigd op de zorg van onze kinderen. De SP diende samen met GroenLinks, Trots, CU en AP een motie in. Deze werd in de Haarlemse raad met een grote meerderheid aangenomen.

Lees verder
3 juli 2020

Dankzij de SP 8000 zonnepanelen erbij in Haarlem

Foto: M. Breet / Flickr

De komende anderhalf jaar komen er dankzij SP Haarlem 8000 zonnepanelen bij op grote daken. Dat kan bijvoorbeeld op daken van Haarlemse scholen of bedrijven. Met algemene stemmen werd door de gemeenteraad een SP-motie aangenomen.

Lees verder
2 juli 2020

SP in de bres voor Haarlemse ondernemers

Foto: Jim Forrest / Flickr

De Coronacrisis drukt zwaar op de schouders van de Haarlemse ondernemers. Sommige ondernemers hebben zelfs hun zaak moeten sluiten, als maatregel om de pandemie in bedwang te houden. Dat was voor de SP aanleiding om te pleiten voor een korting op de Onroerend Zaakbelasting (OZB) voor deze groep ondernemers. De daarvoor ingediende motie¹ werd afgelopen dinsdag in de gemeenteraad met algemene stemmen aangenomen.

Lees verder
23 juni 2020

Weblog: Frits Garretsen

Foto: Marcel Lathouwers / SP

SP-fractieleden schrijven eens per maand een weblog. Deze keer blogt fractievoorzitter Frits Garretsen met "Help de Haarlemse ondernemer"... Klik hier voor zijn blog

Lees verder
18 juni 2020

SP steunt Black Lives Matter Haarlem

Foto: Frits en Corine / SP

Het Haarlemse Black Lives Matter-protest is zeer goed geslaagd. Enkele scholieren van 14 en 15 jaar oud organiseerden het protest in de Haarlemmerhout. Ze verwachtten 1000 mensen op het veld voor het provinciehuis, maar er kwamen er twee keer zoveel. De Haarlemse SP-afdeling onderschrijft de reden van het protest volledig en was daarom in de menigte te zien.

Lees verder
16 juni 2020

SAMEN TEGEN RACISME

Foto: Foto / SP

Overal op de wereld staan mensen samen op voor respect en mensenrechten. De aanleiding voor de Black Lives Matter-protesten, de dood van de Afro-Amerikaanse George Floyd, is gruwelijk en verdrietig. Maar de beweging die loskomt is hoopvol.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier