h

rechtszaak voor referendum

Maandag 12 juni om 13:30 dient de rechtszaak over het referendum. Zorg, als het ff kan, dat je erbij bent! Kom dan ook eerder ivm de toegang.

Dat dit veel Haarlemmers bezighoudt, bleek uit:
• de ruim 1200 reacties van burgers op de notitie van de gemeente,
• de ruim 8000 handtekeningen op de petitie,
• de 1760 handtekeningen voor het referendumverzoek.

En we hopen dat het ook zichtbaar is op de tribune as maandag. De ingang is aan de Jansstraat 81. Zorg dat je op tijd bent, want meestal duurt het ff voordat je binnen bent.

Het Haarlems Dagblad en NH Nieuws zullen er ook zijn. En misschien nog een ander medium.

Frans en Wim vs Gemeente Haarlem.
Het is goed om nog eens te benadrukken dat het onhaalbaar was (tijdrovend en duurder) om met 1760 mensen te procederen tegen de gemeente. Daarom voeren Frans en Wim als officiële indieners namens (minimaal) 1760 Haarlemmers deze zaak tegen de gemeente. Dat zij staan voor een hele grote groep Haarlemmers is voor de gemeente en de rechtbank volstrekt helder!

Rechtszaak en bezwaarprocedure.
De advocaat van Frans en Wim heeft ook een officieel bezwaar tegen het besluit ingediend bij de gemeenteraad; dat is in feite de bodemprocedure. De openbare hoorzitting hierover vindt plaats op 28 juni 09.00 uur op het stadhuis. Het besluit op bezwaar zal vermoedelijk pas in het derde kwartaal van dit jaar worden genomen. Met de rechtszitting van as maandag eisen we een voorlopige voorziening; dat is feitelijk een kort geding.

Hoe verder bij winst of verlies.
Er zal as maandag niet meteen uitspraak worden gedaan. Als we winnen, moeten we keihard aan de bak: 4000 handtekeningen ophalen, binnen zes weken. En als dat aantal tijdig binnen is, gaat het referendum er komen. De gemeenteraad heeft geen andere keus ; ze moeten dan over de vraagstelling beslissen en de datum vaststellen. Tussen dat besluit en de referendumdatum moeten minimaal 12 weken zitten. En dan wacht ons een nog grotere klus; een goede campagne voeren, zodat minimaal 30% van de Haarlemmers ook haar stem gaat uitbrengen.
Als de rechter in ons nadeel beslist, is de kans vrij groot dat we in hoger beroep gaan.

Facebookpagina Haarlem betaald parkeren.
Deze pagina is een initiatief van betrokken Haarlemmers, die heel goed contact hebben en samenwerken met de oppositie in de gemeenteraad en met iedereen die zich sterk maakt voor invloed en zeggenschap van Haarlemmers. De strategie is het aantal leden van deze pagina zo groot mogelijk te maken. Je helpt enorm door deze pagina te promoten in je omgeving en je netwerk.

Stichting Haarlemse Stem
De rechtszaak en een campagne, als het referendum er komt, kosten behoorlijk wat geld. Daarom is er een stichting opgericht die zo spoedig mogelijk een bankrekening opent, waarop donaties kunnen worden gestort. Ieder bedrag is welkom. Stel dat iedereen van de groep van 1760 Haarlemmers 1 euro geeft, dan hebben we al een heel mooi bedrag. Nadere informatie volgt.

Reijer Anslostraat, Sint Bavostraat en PC Hooftstraat (Vogelenwijk)
Afgelopen donderdag stond op de agenda van de raadscommissie de herinrichting van de bovengenoemde straten. De wethouder wil met de herinrichting gelijk de straten groener maken en het aantal parkeervakken met 30 verminderen; van 117 naar 87. Straks moeten ze daar betaald parkeren, terwijl ze dan nog minder kans maken op het vinden van een plek. Uiteraard keerde de oppositie zich tegen dit plan, maar ook vanuit een deel van de coalitiepartijen kwam wat kritiek. Dertig plekken minder vonden zij ook wat veel.
Pikant 'detail': de bewoners hebben er niets over te zeggen! Ze mogen nog wel mee praten over het soort bomen.
Het voorstel voor deze straten geeft een aardig inkijkje hoe ze het willen gaan doen, als wij ze niet stoppen: betaald parkeren met flink minder plekken!

Met vriendelijke groet,
Ruud Kuin

Datum en tijd: 
maandag, 12 juni, 2023 - 13:30
Waar: 
Rechtbank, Jansstraat 81, Haarlem

U bent hier