h

Toekomst Ambulancezorg Den Haag

GEEN MARKT IN DE AMBULANCEZORG

De toekomst van de ambulancezorg staat op het spel! Minister Schippers wil de deur op een kier zetten om van de ambulancezorg een markt te maken. Ze wil buitenlandse en commerciële partijen in de Nederlandse ambulancezorg toelaten en de functie van ambulanceverpleegkundige uithollen.

Foto: ABS

Dit mag niet gebeuren! Kom daarom 23 mei naar Den Haag!
Naar verwachting wordt op er op dinsdag 23 mei in de Tweede Kamer gesproken over de toekomst van de ambulancezorg. Het gaat dan over de verlenging en wijziging van de Tijdelijke wet ambulancezorg.
Hiermee wordt onder andere de functie ambulanceverpleegkundige veranderd naar ambulanceprofessional.

Maar er staat veel meer op het spel: moet de ambulancezorg worden
overgelaten aan de markt, of is het een taak van de overheid? 

Uit onderzoek dat wij hebben gedaan onder ambulancemedewerkers blijkt dat driekwart wil dat ambulancezorg een publieke overheidstaak is, net zoals politie en brandweer. Een aparte witte colonne in publieke handen.
Maar de minister wil eerder de andere kant op: meer markt!
De buitenlandse aanbieders staan al in de rij om toegang te krijgen tot de Nederlandse ambulancezorg.

Om de minister te laten weten dat wij geen uitverkoop van (het werk in) de ambulancezorg willen, zou het geweldig zijn als jullie zoveel mogelijk aanwezig zijn tijdens het debat in de Tweede Kamer.

Foto: Ambulance zorg

Kom dus dinsdag 23 mei naar Den Haag voor de toekomst van de ambulancezorg. Geef je op door een mail te sturen aan spoedzorg@sp.nl
Het debat vindt rond  15:30 plaats.  Maar wees op tijd en neem je identiteitsbewijs mee, anders wordt je de toegang tot het gebouw van de Tweede Kamer ontzegt.  
 

Datum en tijd: 
dinsdag, mei 23, 2017 - 15:00
Waar: 
Den Haag, Tweede Kamer (Tijd : informatie volgt per email)

U bent hier