h

De gemeente Haarlem helpt vluchtelingen

15 september 2015

De gemeente Haarlem helpt vluchtelingen

Foto: www.rtvnh.nl / www.rtvnh.nl

De gemeente Haarlem helpt vluchtelingen

Vanochtend (15 september) is burgemeester Schneiders opgebeld door het COA met het verzoek om 350 vluchtelingen te huisvesten in de Koepel, de voormalige gevangenis. Vanavond hebben de fractievoorzitters ingestemd met dit voorstel onder de voorwaarde dat het om tijdelijke noodopvang gaat. Alleen de VVD en Trots waren tegen. De vluchtelingen verblijven in de Koepel in afwachting van onderzoek dat beslist of zij in Nederland mogen blijven. Het zijn dus asielzoekers.

Standpunt SP.

De SP vindt dat Haarlem ook zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor mensen die zijn gevlucht voor oorlog en geweld. Wel vindt de SP Haarlem een oud-gevangenis als de Koepel minder geschikt als opvang. Dit zal de burgemeester ook tegen het COA zeggen. Blijkbaar kan het COA op zo’n korte termijn geen andere plek vinden. Zo gauw mogelijk moeten de mensen worden gehuisvest op een andere locatie in Haarlem of omgeving. De burgemeesters van Heemstede en Zandvoort hebben toegezegd mee te willen werken.

Veel mensen vragen de SP hoe het zit met bijvoorbeeld sociale huurwoningen en erkende vluchtelingen. De SP strijdt al jaren voor meer sociale huurwoningen in Haarlem. Inwoners van Haarlem en vluchtelingen moeten niet tegenover elkaar komen te staan. De wachtlijst moet niet stijgen maar omlaag!! Een paar weken geleden kreeg ons raadslid Anne Bloem de meerderheid van de Raad mee om zo snel mogelijk meer sociale huurwoningen in Haarlem te realiseren. Dit kan door bijvoorbeeld leegstaande kantoren en verzorgingshuizen om te bouwen.

De SP zal van de wethouder eisen nu snel met plannen te komen!

Frits Garretsen fractievoorzitter SP Haarlem

Reactie toevoegen

U bent hier