h

Oerkap Eerlijk Behouden

1 juni 2017

Oerkap Eerlijk Behouden

De Oerkap is een fenomeen in Haarlem. In een vervallen gemeentelijk monument is iets moois ontstaan. Niet alleen een prachtig stadsstrand, waar het goed toeven is met een hapje en een drankje. Ook een broedplaats, een oefenruimte voor Haarlemse bands als Sue The Night en Chef'Special. Niets meer aan doen is echter geen optie. Het monument
is in slechte staat, en er wordt geen huur betaald door de uitbaters. “Een goede oplossing is nodig, waarbij de deze unieke plek behouden blijft, maar waarbij er niemand wordt gematst. De ondernemers mogen het kopen, maar voor een eerlijke prijs!”.

(tekst gaat onder de foto verder)

Foto: ABS
 Twee zaken moeten veranderen bij de oude drijfriemenfabriek. In de eerste plaats de verkrotting van het monument (vooral de schuld van de gemeente zelf). Op de tweede plaats dat er een horecaondernemer is die geen huur betaald. Menig ondernemer op de Botermarkt of elders in de stad zou een moord doen voor die deal. De huidige situatie is oneerlijk.  

Moeten we dit pand dan zelf houden als gemeente? Wat de SP betreft hoeft dat niet per se. De ondernemers hebben kunnen profiteren van de laksheid van de gemeente, maar kunnen het nu voor een marktconforme prijs kopen.

De SP pleit dan ook voor een verstandige optie, waarbij we het mooie van De Oerkap kunnen behouden, het liefst samen met de dynamiek van de huidige uitbaters. Maar dan wel voor een eerlijke prijs. “We hopen dat de ondernemers en de wethouder er snel uit komen!”. 

 

U bent hier