h

Referendum parkeren: Waarom een tegenstem het beste is!

13 juli 2017

Referendum parkeren: Waarom een tegenstem het beste is!

Aanstaande woensdag 19 juli is er een referendum over de voorgestelde parkeermaatregelen. Dit referendum kwam er niet omdat de politiek het wil, maar het is afgedwongen doordat meer dan 12.000 Haarlemmers hiervoor tekenden. Tegen het advies van de referendumcommissie in, wordt dit midden in de zomer gehouden. Een duidelijke, en schandalige, poging van de coalitie om de opkomst zo laag mogelijk te houden.

Het is een hele verzameling maatregelen die met parkeren te maken hebben. Positieve maatregelen, zoals het toestaan van het parkeren van bewoners in de gemeentelijke parkeergarages. Maar ook erg slechte maatregelen, zoals het makkelijker maken om het betaald parkeren gebied uit te breiden, en het afschaffen van de papieren bezoekersschijf.

Nu kunnen bewoners in vergunning gebied C onbeperkt  bezoek ontvangen, en hiervoor de papieren of digitale bezoekersschijf gebruiken. Straks moet dat per uur betaald worden.

Foto: SP Haarlem / SP Haarlem

Een van de andere slechte maatregelen is dat het straks makkelijker wordt om het betaald parkeren uit te breiden. Een maatregel waar niemand echt beter van wordt, alleen de gemeente

Foto: SP Haarlem / SP Haarlem

De SP heeft in de gemeenteraad ingestemd met het totaalpakket, maar met dit referendum is er een unieke kans gekomen om de plannen beter te maken. De duizenden handtekeningen die nodig waren om dit referendum mogelijk te maken waren een duidelijk signaal, wat niet genegeerd kan worden. Ook met een tegenstem kunnen de goede, onomstreden, maatregelen worden ingevoerd. Dit referendum is een kans om het goede van de nieuwe plannen te behouden, en het slechte eruit te halen. De SP zal in ieder geval de uitslag van het referendum respecteren.

Link video

https://www.facebook.com/SPHaarlem/videos/1887605001468850/

Reacties

Ik ben tegen!

Wij zijn tegen.

Reactie toevoegen

U bent hier