h

Dolhuysbrug is verspilling van geld en groen

29 september 2017

Dolhuysbrug is verspilling van geld en groen

Foto: sp haarlem

Afgelopen donderdag is de gemeenteraad akkoord gegaan met het uitgeven van 200.000 euro aan een onderzoek naar een fietsbrug. En dat is slechts het begin. Deze fietsbrug gaat waarschijnlijk miljoenen kosten.

SP-raadslid Anne Feite Bloem: “ We leggen een brug aan die ten koste gaat van monumentaal groen in het Staten Bolwerk en ten koste gaat van de schaarse parkeerplekken in de buurt. Het kost een hoop geld en het enige wat het oplevert is een verplaatsing van de fietsfile.”

Het is al een oud plan. En het klinkt best leuk. Een extra brug van de Kennemerstraat direct naar het station. Fietsers hoeven dan niet meer om te fietsen via de Kennemerbrug. 

Het levert echter niets nuttigs op. Het geeft alleen maar problemen. De fietsfiles die er nu al zijn, zullen gewoon blijven. Die worden vooral veroorzaakt door de oversteek van de weg langs het station.

Het monumentale park wordt ondertussen geweld aan gedaan. Verschillende bomen zullen moeten verdwijnen in deze groene long in onze stad. De fietsroute zal aan de noordkant langs het speelterrein en het Dolhuys gaan. Dat zal ongetwijfeld gaan leiden tot onveilige situaties. Bijkomend nadeel is dat er veel parkeerplaatsen gaan verdwijnen. In een buurt die toch al een enorm tekort aan parkeerplekken heeft.

Even leek het er op dat de er geen meerderheid was, maar de Actiepartij draaide staande de vergadering, en ging toch akkoord. De SP zal zich, samen met de buurtbewoners en groenliefhebbers, blijven verzetten tegen deze brug.

U bent hier