h

Meer groen in de buurt?

27 januari 2020

Meer groen in de buurt?

Foto: SP / Wikipedia

Op 8 november 2018 diende de SP de motie Groen, groener, groenst in. Deze motie gaf wethouder Berkhout van Groen Links de opdracht om, waar mogelijk, verharde plekken in de stad te vergroenen. De motie werd met algemene stemmen aangenomen. Vervolgens gebeurde er een jaar lang niets. In december 2019 kwam de aap uit de mouw. Op een vraag van de SP antwoordde de wethouder dat er onvoldoende ambtenaren zijn om te inventariseren op welke versteende plekken in de stad bomen of andere stukken groen zouden kunnen komen.

Daarom heeft de SP samen met de PvdA het initiatief genomen om alle wijkraden in de stad te verzoeken om mee te werken aan de vergroening in de stad. Verleden week is in een brief ondertekend door 9 fracties uit de gemeenteraad aan de wijkraden gevraagd aan te geven waar in de wijk meer groen zou kunnen komen. Ook kunnen bewoners vragen om geveltuintjes voor hun huis. Spaarnelanden komt dan kosteloos helpen met de aanleg daarvan.

Heeft u een idee waar meer groen zou kunnen komen of wil u samen met buren een geveltuintje voor uw huis, zeg dat dan tegen uw wijkraad. De SP zal dan samen met de 8 andere partijen uit de gemeenteraad er voor proberen te zorgen dat het extra groen in uw wijk er ook daadwerkelijk komt!

Reactie toevoegen

U bent hier