h

SP voor verbod op Knalvuurwerk en vuurpijlen

20 januari 2020

SP voor verbod op Knalvuurwerk en vuurpijlen

Voor veel Haarlemmers is het afstekken van vuurwerk met Oudejaar een mooie traditie. De afgelopen oudejaarsnacht is er echter weer aardig huisgehouden in Haarlem. Alleen al aan gemeentelijke eigendommen is er voor 60.000 euro vernield.

Een veilige en vrolijke Oudejaarsnacht voor onze politiemensen, ambulance medewerkers, brandweerlieden, ziekenhuispersoneel, voor alle Haarlemmers, jong & oud en niet te vergeten onze (huis)dieren, dat is waar wij als SP Haarlem voor gaan. Wij willen niet meer dat er ieder jaar zoveel mensen in het ziekenhuis terecht komen met oogletsel, letsel aan handen en armen.. Of dat er vernielingen aan huizen, auto’s of openbare plekken in de stad worden aangericht. Of dat hulpmedewerk(st)ers  bekogeld worden met vuurwerk of op een andere manier worden bedreigd.
 
Daarom wil de SP dat alleen nog het afsteken van ongevaarlijk siervuurwerk de komende Oudjaarsviering wordt toegestaan. Voor sommige Haarlemmers zal een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen even wennen zijn maar de SP vindt veiligheid en respect voor andermans eigendommen belangrijker. De SP zal er voor pleiten dat er op een paar plekken in de stad professionele vuurwerkshows worden georganiseerd. Genieten van vuurwerk blijft dus mogelijk.
Op een vraag van de SP in de raadscommissie bestuur heeft de burgemeester toegezegd om nog voor de zomer met een voorstel voor een verbod op vuurwerk te komen.

Reactie toevoegen

U bent hier