h

Klimaatfietstocht 18 september

15 september 2020

Klimaatfietstocht 18 september

Foto: Catherine Gerritsen / XR Haarlem

Op vrijdag 18 september zal er een klimaatfietstocht plaatsvinden van Haarlem naar Amsterdam. Een groep bezorgde burgers vraagt daarmee aandacht voor de desastreuze gevolgen van de klimaatcrisis. De fietstocht vertrekt om 9 uur ’s ochtends vanaf het Kenaupark en iedereen is welkom om zich aan te sluiten. Zo kopt het bericht van Extinction Rebbellion Haarlem. SP Haarlem roept op om die dag mee te fietsen.

De actiegroep besluit verder: "De bestemming van de fietstocht is de Amsterdamse Zuidas, waar de groep zich voegt bij een grote klimaatdemonstratie op het Gustav Mahlerplein, georganiseerd door actiegroep Extinction Rebellion. De demonstratie in het zakelijk hart van de stad roept grote bedrijven op om noodzakelijk klimaatbeleid niet langer tegen te houden en zich in te zetten voor een groene transitie.

Doordat niet alle demonstranten momenteel van het openbaar vervoer gebruik willen maken, ontstond het idee voor een fietstocht van Haarlem naar Amsterdam. De klimaatfietsers zijn zichtbaar en hoorbaar met vlaggen en muziek en zullen onderweg flyers uitdelen."


Wat? Klimaatfietstocht

 

Wanneer? 18 september, om 9.00u (10.00u - 11.30u demonstratie Amsterdam)

Hoe? Op de fiets vanaf het Kenaupark in Haarlem naar het Gustav Mahlerplein in Amsterdam

Reactie toevoegen

U bent hier