h

Frits Garretsen zet stap terug

7 oktober 2020

Frits Garretsen zet stap terug

Foto: foto / SP

Vanwege gezondheidsredenen zet fractievoorzitter Frits Garretsen na meer dan 6 tropenjaren een stap terug in zijn activiteiten voor de SP. Per 22 oktober treed hij af als gemeenteraadslid. Ondertussen blijft hij knokken voor een groene socialistische maatschappij, als activist en kaderlid van de afdeling. Garretsen: “Het afgelopen jaar heb ik als raadslid te veel hooi op mijn vork genomen. Ik ben dankbaar dat Anne Feite Bloem bereid is mij op te volgen als raadslid. Ik weet zeker dat hij dat goed zal doen. Driekwart van de Haarlemmers voelt zich niet of onvoldoende gehoord door het gemeentebestuur. Enthousiaste inwoners die met een buurtinitiatief komen op het gebied van groen, duurzaamheid of wonen krijgen soms maandenlang niets te horen. Als SP’er zal ik blijven strijden om dit te veranderen. De gemeente is er voor haar inwoners en niet andersom.”

De afdeling vindt het erg jammer dat Frits een stap terug moet doen. We zijn dankbaar voor zijn nimmer aflatende inzet in de afgelopen jaren. Hij zal worden opgevolgd door Anne Feite Bloem, die in de periode 2014-2018

ook al gemeenteraadslid was. Anne Feite Bloem: “Het zal niet makkelijk zijn om in de voetsporen van Frits te treden, als socialistisch volksvertegenwoordiger in hart en nieren. Vanaf het moment dat hij in 2014 de raadszaal binnenkwam, zette hij het geluid van gewone mensen op de politieke agenda. Van knokken voor betaalbaar wonen, tot de strijd tegen bureaucratie in de jeugdzorg tot de inzet voor een groene stad; Haarlem en de Haarlemmers konden altijd op hem rekenen. Gelukkig blijft hij knokken als activist en hebben we een sterke afdeling en fractie. We gaan hem in de fractie enorm missen, maar gaan met volle kracht vooruit voor een menselijker en socialer Haarlem.”

Reactie toevoegen

U bent hier