h

Niemand mag op straat slapen, wethouder Meijs

4 januari 2021

Niemand mag op straat slapen, wethouder Meijs

Foto: Corine Eckhard / SP

“In een welvarend Haarlem mag niemand op straat slapen. Voor 2021 wens ik dat de gemeente daarvoor zorgt.”

Met deze tekst - en onder toeziend oog van een zevental daklozen en enkele belangstellenden - hing de afdeling Haarlem, samen met SP Tweede Kamerlid Renske Leijten, nieuwjaarswensen op. Deze wensen zijn in een paar dagen tijd door vele Haarlemmers ondertekend. De actie was met een aantal van 372 handtekeningen een groot succes. "De wethouder kan niet om deze boodschap heen", aldus fractielid Corine Eckhard.

Renske betoogde in haar toespraak dat het in een welvarend Nederland niet kan dat er mensen op straat moeten slapen omdat er te weinig opvangplaatsen zijn. De SP blijft zich hier sterk voor inzetten. Het aantal daklozen is - onder het Kabinet Rutte - in tien jaar tijd meer dan verdubbeld.*

In de commissievergadering van 7 januari aanstaande zal de SP-fractie de kaarten van 372 Haarlemse inwoners overhandigen aan wethouder Meijs. Zij heeft ‘maatschappelijke opvang’ in haar portefeuille.


In de media:

Haarlems Dagblad, 31 december 2020: “Nieuwjaarswensen SP hart onder de riem voor Haarlemse daklozen”

Trouw, 4 januari 2021; Opinie Stevo Akkerman: Kinderen zonder nationaliteit, 100.000 bijstandskinderen in armoede en andere kwesties”

 

Foto: Corine Eckhard / SP

Reactie toevoegen

U bent hier