h

Bezuinig niet op de zorg voor onze kinderen

3 juli 2020

Bezuinig niet op de zorg voor onze kinderen

Foto: FNV / blikopnieuws.nl

De Jeugdzorg is altijd het ‘ondergeschoven kindje’ en is nu onderhavig aan een grote opgaven. Vereende krachten maken het dat er niet wordt bezuinigd op de zorg van onze kinderen. De SP diende samen met GroenLinks, Trots, CU en AP een motie in. Deze werd in de Haarlemse raad met een grote meerderheid aangenomen.

Elk jaar moet de gemeente Haarlem een aantal miljoen euro’s meer betalen voor de jeugdzorg. Door de bezuinigingen van het Rijk kan de gemeente dat niet eindeloos blijven doen. De wethouder wil nu die groei in de financiële uitgaven afremmen door te korten op het jaarlijks budget voor de jeugdzorg.

“Bezuinigen mag, maar niet op de zorg voor kinderen. Ook mogen de wachttijden niet oplopen”, zo vinden de indieners. Wel moet de bureaucratie worden teruggedrongen en de administratieve lastendruk voor jeugdhulpverleners worden verminderd. De hulpverleners zijn nu gemiddeld 30% van hun tijd kwijt aan het invullen van formulieren, zodat de gemeente hun uitgaven kan controleren. Dat kan best een stuk minder.

Reactie toevoegen

U bent hier