h

Zorg

Alle gerelateerde inhoud vind u hier

18 september 2022

De sociale vorm van marktwerking: Socialisme

Op de dag van het Prinsjesdag Protest had ik, als wel vaker op zaterdagochtend, radio 1 aan staan:
Nieuwsweekend za 17 september 08:30u - 11:00u

Lees verder
22 juni 2022

Koopkrachtbehoud voor iedereen

Nationaliseer onze energie, teken de volkspetitie.
Stop de koopkrachtcrisis, Nu is het genoeg!
Kosten omlaag Lonen omhoog, Kies voor vrijheid.

Klik op onderstaand plaatje om direct door te gaan naar de landelijke pagina hierover, of lees nog even verder:

PrinsjesdagProtest in Den Haag 17-9-2022
PrinsjesdagProtest in Den Haag 17-9-2022

Lees verder
25 september 2020

SP is klaar met de slechte opvang bij HVO/Querido

Foto: deadlysirius / flickr

Bewoners voelen zich onveilig, beveiligers zijn soms agressief, er is nooit een vriendelijk woord, mensen kunnen maanden op de reservelijst komen te staan, schorsingen zijn er vaak en duren lang, er zijn wachtlijsten voor trajectbegeleiding, soms is er zelfs helemaal geen begeleiding, bedorven eten en vaak alleen maar soep met droog brood, je eigen zorgdossier in kunnen zien is niet gewenst, je eigen cliëntenondersteuner meenemen naar gesprekken is verboden. Dit is een kleine bloemlezing van de klachten die de SP dagelijks krijgt van bewoners van de maatschappelijke opvang. De wethouder lijkt het allemaal niet te deren.

Lees verder
23 september 2020

Bezuinigingen brengen de veiligheid van het kind in gevaar

Foto: Foto / © Dreamstime

Enkele jaren geleden werd een motie van de SP “de veiligheid van het kind gaat boven alles” zonder tegenstemmen door de gemeenteraad aangenomen (¹). De SP stelde in een recente raadsvergadering voor om een bijeenkomst te beleggen met zorgaanbieders, (ouders van) zorggebruikers en werknemers. Deze ervaringsdeskundigen weten immers het beste wat de gevolgen zijn van het beleid. Deze motie kreeg echter geen meerderheid. Een teleurstelling was dat ook de fractie van GroenLinks tegen stemde. Wethouder Botter verklaarde zich eveneens tegen: ‘Dit is niet mogelijk in tijden van corona.’ Alsof we nog in een computer loos tijdperk leven en bijeenkomsten - onder voorwaarden - niet gehouden kunnen worden.

Lees verder
31 augustus 2020

SP zamelt schoenen in voor ‘3 zusters’ in actie

Foto: Foto / De Drie Zusters

De SP-afdeling Haarlem ondersteunt een inzamelactie van ‘3 Zusters’, een initiatief van verpleegkundigen, om zoveel mogelijk schoenen op het Malieveld te krijgen. De komende dagen worden er door het hele land schoenen ingezameld, die op zaterdag 5 september op het Malieveld worden gezet. Zaterdag is er een online demonstratie via eerlijkebeloning.nl. Vanwege de coronamaatregelen is een vol Malieveld niet mogelijk, maar wél worden er duizenden paar schoenen neergezet onder het motto: “Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel”. Ook in Haarlem kunnen de komende week schoenen worden gebracht.”

Lees verder
3 juli 2020

Bezuinig niet op de zorg voor onze kinderen

Foto: FNV / blikopnieuws.nl

De Jeugdzorg is altijd het ‘ondergeschoven kindje’ en is nu onderhavig aan een grote opgaven. Vereende krachten maken het dat er niet wordt bezuinigd op de zorg van onze kinderen. De SP diende samen met GroenLinks, Trots, CU en AP een motie in. Deze werd in de Haarlemse raad met een grote meerderheid aangenomen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier