h

Afscheid Frits en installatie Anne in Haarlemse raad

23 oktober 2020

Afscheid Frits en installatie Anne in Haarlemse raad

Foto: Foto / SP

Op 22 oktober was het zover. Tijdens de raadsvergadering namen het college en de raad van Haarlem afscheid van Frits Garretsen als raadslid voor de SP. Anne Feite Bloem legt kort daarna de belofte af. “We gaan Frits enorm missen, maar weet zeker dat we met heel SP Haarlem zijn grote schoenen gaan vullen!”, aldus het kersverse raadslid Anne.

Frits was gemeenteraadslid sinds maart 2014. ‘Dat deed Frits op geheel eigen wijze’, zo merkte Burgemeester Jos Wienen op. ‘Je leek daarbij een beetje op koningin Wilhelmina. Ze sprak al schreeuwend voor radio oranje. De technici moesten haar vertellen dat ze dat niet hoefde te doen, omdat ze het volume kunnen regelen. Frits vond dat als er iets belangrijks gezegd moest worden, dat het dan met stemverheffing moet gebeuren. Het liefst ook met gebaren’. De burgemeester sloeg hierbij zijn gebalde vuist op tafel.

Foto: Foto / SP
Coronaproof achter glas

Vele raadsleden namen afscheid van Frits. Ze waarderen hem als collega, als kameraad. Een geëmotioneerde Frits Garretsen, na de vele mooie woorden van collega raadsleden: “Ik weet zeker dat Anne het heel goed zal doen. Ik hoop dat de wethouders een goede nachtrust blijven genieten, ook als Anne weer in vorm is geweest. Ik dank jullie allemaal, ik ga hier nu weg en Anne komt op mijn plek te zitten. Ik hoop jullie allemaal nog een keer in de kroeg te zien”.

Foto: Foto / SP


 

 

 

Lees hier meer over Anne in het Haarlems Dagblad: "Nieuwe fractievoorzitter SP wil knokken voor kwetsbaren in de samenleving"

Lees hier meer over Frits op de SP-site: "Frits Garretsen zet een stap terug"

Reactie toevoegen

U bent hier