h

Skaeve Husen zo scheef nog niet

11 december 2020

Skaeve Husen zo scheef nog niet

Foto: Jean Pierre Reijnen / ed.nl

Het College wil Skaeve Husen in Haarlem plaatsen. Een deel van de oppositie is het hier niet mee eens. De SP denkt dat er voor iedereen een plek is in Haarlem, zo ook voor deze mensen. Zij kunnen anders nergens terecht. Raadslid Sibel Özogul: ‘Deze Haarlemmers staan al jaren op de wachtlijst en verblijven al die tijd al in een opvang. Zij hebben recht op een plek waar ze zich thuis kunnen voelen, fatsoenlijk behandeld worden en goede zorg kunnen krijgen’.

In de Skaeve Husen (Zes kleine woningen) komen mensen te wonen. Mensen die nergens anders geplaatst kunnen worden. De mensen die in de huizen komen wonen ontvangen de zorg die ze nodig hebben om zelfstandig en in alle vrede te kunnen wonen. Hierin wordt dan ook voorzien. De SP geeft aan het College mee dat het verstandig is om een plan van aanpak te maken. Een plan waarmee de gemeente de potentieel toekomstige omwonenden in het proces zal meenemen. In dit plan staat dan beschreven om wat voor soort bewoners het zou kunnen gaan. Ook staat er meer informatie over de sociale veiligheid. Dit kan de gemeente prima uitvoeren voordat er over de bouw van deze broodnodige voorzieningen wordt gesproken.

‘Neem de buurt serieus, neem ze mee in beleid en schep duidelijke verwachtingen. Er zijn genoeg voorbeelden van waar het goed gaat’, aldus Özogul. De SP is bij Domus Plus, achter het AMC, in Amsterdam gaan kijken. Op die locatie en bij de Skaeve Husen in Eindhoven zijn handhavers actief en valt het allemaal behoorlijk mee. Zelfs de grootste bezwaarmakers in Eindhoven (zowel bewoners als ondernemers) geven nu aan dat er geen negatieve ervaringen zijn. De lokale buurtbeheerder: ‘Ze zeggen vriendelijk goedendag en maken soms een praatje.’


De SP gaat graag met bewoners in gesprek. U kunt onze contactgegevens op de site vinden 

Reactie toevoegen

U bent hier