h

Wonen

Alle gerelateerde inhoud vind u hier

14 oktober 2017

Opstand bewoners Zaanenstraat tegen de herinrichting van hun straat

Foto: SP Haarlem / SP Haarlem

Op donderdag 14 Oktober kwamen bewoners van de Zaanenstraat in opstand tegen de herinrichting van hun straat.
En met succes, gefeliciteerd met de aanpassingen!
Met name voor de mensen met een gehandicaptenparkeerplaats een echte verbetering

Lees verder
2 juni 2017

Motie SP om huurders in Haarlem Noord te ondersteunen door gemeenteraad aangenomen.

Met uitzondering van de VVD heeft de gehele gemeenteraad een motie van de SP ondersteund om in Haarlem Noord bij wijze van proef een Steunpunt Wonen op te richten.

Lees verder
25 september 2016

Huurders gegarandeerd lagere energierekening!

Afgelopen donderdag is in de gemeenteraad unaniem het initiatief van de SP aangenomen voor de woonlastenwaarborg. Woningbouwcorporaties moeten er voor zorgen, en garanderen, dat de energierekening meer daalt dan de huur stijgt na een renovatie. Goed voor de huurder, en goed voor het klimaat!
Kijk hier.

Lees verder
25 september 2016

Alleen mensen die kunnen én willen zouden zelfstandig moeten gaan wonen

De gemeente Haarlem is voornemens om de helft van de mensen die nu in een instelling wonen (intramuraal) zelfstandig te laten wonen. Wethouder Botter lanceerde onlangs in de visie “Opvang, Wonen en Herstel 2017 – 2020” de ambitie om het aantal plekken in instellingen van 850 naar maar liefst 425 te verminderen. De helft van de mensen die nu in een instelling wonen moet dus binnen vier jaar naar een sociale huurwoning verhuizen.

Lees verder
22 juni 2015

Slachtoffers Sloopwoede college geven PvdA wethouder gouden sloophamer

Maandag sloot Frits Garretsen, fractievoorzitter van de SP zijn eerste bijdrage af met een ferme aanval op het bestuur van PvdA, D66, GroenLinks en CDA. ,,Dit is een college van de slopershamer; Sociale huurwoningen worden gesloopt om dure woningen te bouwen voor Amsterdammers.'' Daarop reikten  bewoners uit Parkwijk en de Slachthuisbuurt, die hun huis op moeten geven voor duurdere woningen, de gouden sloophamer uit aan PvdA wethouder Langenacker.

Foto: SP Haarlem / SP Haarlem
Lees verder
19 april 2015

SP blijft knokken voor bewoners van het hof van Egmond.

Deze week werd duidelijk dat meer dan 70% van de huurders akkoord is gegaan met de plannen voor sloop-nieuwbouw in het hof van Egmond. Dit was tegen de verwachting van de SP in, maar is dan ook niet vanzelf gegaan. SP Fractievoorzitter Frits Garretsen ,, De SP blijft klaar staan voor de bewoners bij het Hof van Egmond. Het sloop plan gaat door, maar als het gaat om het energieplan of individuele situaties is er nog niets definitief. ‘’

Lees verder
5 maart 2015

Verdeeldheid bewoners Hof van Egmond vraagt om nieuw plan van Pré Wonen

Foto: SP / SP Haarlem

“Er is weinig oog voor de bezwaren die bewoners hebben”

Afgelopen weken is de SP bij Hof van Egmond deur aan deur gegaan om te onderzoeken hoe de staat was van de woningen en vooral om te horen wat bewoners vonden van de nieuwbouwplannen van woningcorporatie Pré Wonen.

Lees verder
10 februari 2015

Emile Roemer op werkbezoek in Haarlem

Foto: SP

Emile Roemer bezocht op donderdag 5 februari Haarlem en ging in gesprek met de bewoners van Jan Sluyterlaan en Hof van Egmond.
In Haarlem staan verschillende huizenblokken en buurten op de nominatie om gesloopt te worden.
Emile nam er een kijkje en ging in gesprek met vrouwen van de Actiegroep JS, die hun woningen aan de Jan Sluyterslaan, Parkwijk willen behouden.

Lees verder

moeders van Parkwijk hopen op steun SP voorman Roemer we kunnen niet terug naar onze eigen buurt

HAARLEM De moeders van Parkwijk strijden al een tijd voor hun woning. Die worden gesloopt, maar er komen in de wijk veel minder goedkope sociale huurwoningen terug. Nu de verkiezingstijd weer is aangebroken, stellen de moeders maar wat graag hun deur open voor SP-voorman Emile Roemer.

Lees verder

’Hou vol, voer druk op!’, zegt Roemer

HAARLEM - Een kakofonie van verontwaardiging, bezorgdheid en klachten daalt neer op SP-voorman Emile Roemer zodra hij plaats heeft genomen aan de eettafel van meneer en mevrouw Fictoor aan de Diederikstraat in de Haarlemse Slachthuisbuurt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier