h

Bewoners van Parkwijk bieden petitie aan Elan Wonen

28 februari 2022

Bewoners van Parkwijk bieden petitie aan Elan Wonen

Op verzoek van bewoners in de Parkwijk buurt heeft SP Haarlem in januari een woononderzoek gedaan in de wijk. Hoewel men over het algemeen tevreden is over hun buurt wensen de huurders van Elan Wonen eindelijk eens verlost te worden van de tocht en kou, vocht, schimmel, muizen, enorme gehorigheid en de vele andere problemen. Ondanks dat er voldoende geventileerd wordt komen vochtproblemen nog veel voor. Van overmatig vocht en schimmel in woningen is bekend dat zij een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de bewoners.

Vooral kleine kinderen, mensen met luchtwegproblemen en mensen met een verzwakte weerstand kunnen er ziek van worden. Ook zijn er veel lekkages en hangen er losse kabels. "Ik woon hier al zo ontzettend lang maar ze hebben nooit iets opgeknapt. Ik heb er geen vertrouwen in dat ze dit nu wel gaan doen", vertelt een bewoonster.

Volgens Marja Remesar, coördinator Woonmeldpunt SP Haarlem, zijn de bewoners het nu meer dan zat en willen zij in gesprek met de woningstichting. "De bewoners willen dat er eindelijk eens een oplossing komt voor de vele klachten die zij ondervinden in hun woningen. Vandaar dat zij vandaag een petitie hebben aangeboden bij Elan Wonen."

Een 81 jarige bewoner geeft als reactie op het aanbieden van de petitie "Dat ik op deze leeftijd nog actie moet voeren. Waarom worden we niet gehoord? Ze moeten nu echt naar ons luisteren!"

Foto: jwr

De bewoners hebben Elan Wonen een week de tijd gegeven om te reageren op de eisen die op de petitie staan.

Hebben jouw buren en jij ook last van jarenlang klachten in de woning en worden deze niet verholpen door de verhuurder? Stuur dan een bericht naar Haarlem@sp.nl of via de coördinator Woonmeldpunt 06-11495043.

#STRIJDMEE #SP

U bent hier