h

Verklaring Woonprotest Haarlem

27 februari 2022

Verklaring Woonprotest Haarlem

Van alle plaatsen waar gedemonstreerd wordt tegen de woningnood en de crisis in de volkshuisvesting, is vandaag ook Haarlem aan de beurt. De SP in Haarlem steunt dat, want al jaren is het probleem in onze stad schrijnend en het college van GroenLinks, PvdA, D66 en CDA hebben onvoldoende gedaan voor betaalbare woningen in onze stad.

Naast het lokale beleid waarin onvoldoende voor betaalbare woningen wordt gekozen, is natuurlijk de landelijke neoliberale politiek verantwoordelijk. Door voor de markt te kiezen, kozen VVD, PVV, CDA, PvdA, D66 en de Christen Unie voor de macht van beleggers en huisjesmelkers boven het recht op leefbaar en betaalbaar wonen voor iedere inwoner van Nederland.

Vandaag zal de SP op de manifestatie aanwezig zijn, want samen een vuist maken is van groot belang.

Terug naar de aankondiging.

Zie ook:
https://haarlem.sp.nl/wonen

U bent hier