h

Fractie

18 februari 2021

Bescherm de vrouwen die de abortuskliniek bezoeken

Foto: Foto / SP

In eerdere vergaderingen heb ik niet onder stoelen of banken gestoken dat de SP het kwalijk vindt hoe de burgemeester zich heeft opgesteld in de kwestie van de abortuskliniek-betogers. Daarin is niets veranderd: we hebben een burgemeester die dingen tegen de uitdrukkelijke wil van de raad anders aanpakt onder het mom dat hij hierin zijn eigen beleidsvrijheid heeft.

Lees verder
10 november 2020

Op stap met de gemeentepolitie

Foto: Foto / SP

Afgelopen vrijdagavond mocht ik meelopen met handhaving, met onze boa’s. Hoewel ik er al twee raadsvergaderingen op heb zitten, is dit de eerste keer dat ik het belangrijkste deed wat een volksvertegenwoordiger kan doen; in de praktijk ervaren hoe het echt zit. Het werd een leerzame avond.

Lees verder
22 september 2020

Ik worstel en kom (niet) boven

Foto: Corine Eckhard / SP

In december word ik officieel door de burgemeester van Haarlem als schaduwraadslid van de SP geïnstalleerd. De installatie duurt maar even en wat voor onze burgervader een routinemoment zal zijn geweest, is voor mij een moment van hoogspanning. Met dagenlang oplopende stress en urenlang wikken en wegen voor mijn kledingkast sta ik daar dan. Ik hoor mijzelf ergens in de verte de belofte uitspreken. Mijn hoge hartslag overstemt het geluid.
De opluchting komt als ik eindelijk weer buiten loop. Ik heb al mijn spanning in de raadzaal achtergelaten.

Lees verder
23 juni 2020

Help de Haarlemse ondernemers

Foto: Piet Plaat / Flickr

De meeste Haarlemse ondernemers hebben een zware tijd achter de rug. Cafés, kappers, cultuurpodia, fitnesscentra en de meeste restaurants hebben op last van de overheid een paar maanden lang hun deuren moeten sluiten. Met een groot omzetverlies tot gevolg. Wij moeten deze ondernemers helpen te overleven.

Lees verder
27 mei 2020

Daklozenopvang in Haarlem: Wie onder het vloerkleed kijkt, schrikt zich kapot

Foto: mkreibohm / flickr

“Brede politieke wil om Haarlemse opvang te verbeteren”, kopte het Haarlems Weekblad op 25 oktober 2019 ¹). Aanleiding was het zwartboek dat we als SP naar buiten hadden gebracht met de veelzeggende titel ‘Hoezo zelfredzaamheid? Het dagelijkse gevecht tegen willekeur en bureaucratie van Haarlemse daklozen bij HVO-Querido.’ In het zwartboek kwamen we niet alleen met de verhalen en de problemen, maar ook met de oplossingen: Laat zo snel mogelijk onafhankelijk onderzoek verrichten naar de oorzaken. Zet de afdeling WMO/Daklozenopvang en HVO-Querido onder verscherpt toezicht. Regel een externe vertrouwenspersoon. Scheid het maatschappelijk werk van HVO. Zet de beschikbare noodbedden in om de mensen die geschorst zijn op te vangen.

Lees verder
28 februari 2014

SP wil Raadsenquête op weg naar deugdelijk financieel beleid

De financiële situatie van Haarlem is uiterst beroerd met grote gevolgen voor Haarlemmers: een rem op de ontwikkeling van de stad, en te weinig geld voor veiligheid, sociaal beleid en zorg. Haarlem loopt ook het risico onder toezicht van het Rijk te komen waarbij het Rijk enorme bezuinigingen op zal leggen. De SP wil daarom met spoed de financiën op orde brengen. Het is onduidelijk of alle financiële ellende wel in beeld is. Haarlem moet schoon schip maken, de onderste steen moet boven om te leren van het verleden. Daarom wil de SP een raadsenquête starten.

Lees verder

U bent hier