h

Nieuws uit 2014

23 december 2014

Emile Roemer en Renske Leijten tapten in Café Stempels voor Serious Request

Eerst deed Emile Roemer bij het Glazen Huis namens personeel SP een donatie aan Serious Request en bood hij twee veilingitems aan, namelijk een rondleiding door de Tweede Kamer en een voetbalwedstrijd met Emile als scheidsrechter.

Foto: Bas Vermaat / eigen foto's
Lees verder
30 november 2014

SP kritisch over reclamebelasting Cronje

De SP heeft de afgelopen dagen alle ondernemers benaderd over het invoeren van een reclamebelasting van 600 euro per jaar, in elk geval tot 1 januari 2019. Dat geld wordt dan gestopt in een ondernemersfonds voor het organiseren van activiteiten in de straat. De precario wordt afgeschaft. Gemeenteraadslid Bloem,, Ik heb met meerdere winkeliers gesproken, en zelfs voorstanders van het ondernemersfonds zijn erg bezorgd over de inspraak en informatievoorziening''

Lees verder
26 november 2014

SP Haarlem Sinterklaas Aktie

In Haarlem groeien ruim 4500  kinderen op in armoede.

Om duidelijk te maken dat Sinterklaas deze kinderen helaas vaak moet teleurstellen bij het vullen van de schoentjes, geeft de SP Haarlem symbolisch schoencadeautjes weg.

Zaterdag 29 november zijn wij vanaf 11 uur te vinden bij winkelcentrum Schalkwijk, ingang Dekamarkt en AH.

Fijne feestdagen!

Lees verder
9 november 2014

SP gaat voor extra geld zorg bij begroting

Afgelopen week stond de begroting voor 2015 van de gemeente op de agenda. Ook dit keer drong de SP aan op meer geld voor ''het sociaal domein''. Fractievoorzitter Frits Garretsen;''Er komt een stortvloed aan bezuinigingen op de zorg vanuit Den Haag naar Haarlem. Feitelijk gaat het om een regen van bezuinigingen die op ons neerdaalt. In plaats van een stevige paraplu, denkt de coalitie het af te kunnen met een parasolletje.''

Lees verder
5 november 2014

Kom op zaterdag 8 november naar Den Haag !

Op zaterdag 1 november werden voor de laatste keer in Haarlem handtekeningen opgehaald voor de  Red de Zorg campagne van FNV.
In winkelcentrum Parkwijk waren in een paar uur tijd ruim 500 mensen bereid om de petitie te ondertekenen. In totaal zijn er de afgelopen weken alleen al in Haarlem meer dan 3000 handtekeningen opgehaald, en landelijk halen we mogelijk de 100.000.

Lees verder
4 november 2014

SP maakt Zorg en bijstand Socialer in bewogen raadsvergadering

Afgelopen raadvergadering begon met het opstappen van Wethouder Cassee. ‘’Een verstandig besluit’’ aldus fractievoorzitter Frits Garretsen. De SP had al eerder het vertrouwen opgezegd in Cassee nadat duidelijk was geworden dat hij betrokken was bij wanbeleid, spookfacturen en andere malversaties. Tegelijkertijd stonden er belangrijke andere zaken op de agenda.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier