h

Nieuws uit 2015

23 december 2015

SP solidair met V&D medewerkers

Foto: SP Haarlem / SP Haarlem

Op 23-12 moesten de medewerkers van V&D via het nieuws vernemen dat er uitstel van betaling was aangevraagd.
Bij binnenkomst kregen de medewerkers de boodschap dat de toekomst van V&D en hun baan er grimmig uitzag.

Lees verder
23 december 2015

SP Haarlem stemt in met opvang vluchtelingen

Afgelopen donderdag 17 December heeft de Gemeenteraad ingestemd met opvang van vluchtelingen in de voormalige Boerhaavekliniek. Ook de SP Stemde in met het besluit. ,,Er wordt in het voorstel goed tegemoet gekomen aan de wensen en zorgen die er leven in Boerhaavewijk”.

Lees verder
18 december 2015

Nieuwjaarsreceptie SP Haarlem

Foto: SP Haarlem / SP Haarlem

Wij nodigen u van harte uit om samen met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar en kort stil te staan bij de ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

Lees verder
18 december 2015

Haarlem ook Jeugdloonvrij!

Foto: SP Haarlem / SP Haarlem

Na onder andere Amsterdam, Zwolle, Den Haag en Amersfoort, gaat ook Haarlem werkende jongeren betalen wat ze verdienen.
,,Toen ik in 2003 politiek actief werd, streden we landelijk en lokaal tegen het jeugdloon.  Fulltime werken en toch moeten rondkomen met een inkomen dat bijna 300 euro onder de armoedegrens, is schandalig, en ik ben blij dat de Gemeente Haarlem dat niet meer gaat doen, of er aan mee gaat werken'', aldus SP raadslid Bloem.
Pvda, SP, Groenlinks, Actiepartij, OPH, Trots en de Christenunie dienden de motie in en hadden daarmee de meerderheid tijdens de raadsvergadering van 15 december 2015.
De donderdag daarvoor hadden jongeren van Young & United ingesproken en konden raadsleden met eigen oren horen hoe o.a. Louna, ondanks keihard fulltime werken niet rond kan komen.
De aangenomen motie vraagt om de regering  en de arbeidsregio op te roepen om zo spoedig mogelijk een einde te maken aan het jeugdloon vanaf 18 jaar.  Belangrijker nog is het besluit om jongeren die werkzaam zijn voor de gemeente Haarlem en haar leveranciers en het regulier wettelijk minimum loon in plaats van het jeugdloon te betalen.
,,Voor de gemeente is de strijd gelukt, maar SP Haarlem blijft de strijd steunen van Young & United om Jeugdloon voor iedereen in Nederland af te schaffen''

Lees verder
16 december 2015

SP Haarlem Internationaal

Foto: SP Haarlem / SP Haarlem

Op 11 en 12 december was een delegatie van SP Haarlem aanwezig bij de acties in rond de klimaattop in Parijs.
Duizenden klimaatactivisten uit heel Europa waren naar Parijs gekomen om bij de Arce de Triomphe te protesteren tegen de magere resultaten van klimaatconferentie COP 21.
Het vervolg op deze actiedagen komt op 24 januari 2016. Dan is er in Utrecht een actieconferentie waarin we gaan nadenken hoe we in Nederland kunnen overschakelen op fossielvrije energie.
Zin om mee te doen ? Stuur een mail naar haarlem@sp.nl.

Lees verder
6 december 2015

Vluchtelingenopvang in voormalig verpleegtehuis Boerhaave

Foto: v. Leer's Fotodrukindustrie B.V. Amsterdam / v. Leer's Fotodrukindustrie B.V. Amsterdam ansichtkaart

Afgelopen woensdag was er een bewonersbijeenkomst in Boerhaavewijk over de mogelijke komst van een noodopvang voor maximaal 450 vluchtelingen in de Boerhaavekliniek. De SP was daar aanwezig, en heeft goed geluisterd naar de meningen en zorgen die er zijn bij bewoners.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier