h

Nieuws uit 2019

21 november 2019

Jongerenraad van start!

Foto: SP

Afgelopen woensdag was de startbijeenkomst van de jongerenraad van Haarlem. Het initiatief tot de oprichting van een Jongerenraad ligt bij Frits Garretsen (SP) en Roséanne Timmer-Aukes (GL) in samenwerking met de Anthonius Gemeenschap.Ruim 20 jongeren van het ECL en het Sancta Maria vormen gezamenlijk de ‘pilot Jongerenraad’ en gaan het komende schooljaar de gemeenteraad adviseren op een thema. De jongeren konden kiezen uit 4 thema’s: Armoede, Klimaat, Immigratie & Integratie en wat kan Haarlem doen voor jongeren. Nadat de 4 onderwerpen zijn gepresenteerd en verhelderende vragen waren beantwoord, is uiteindelijk het thema “jongeren en Haarlem” gekozen.

Lees verder
11 november 2019

SP maakt asociale bezuinigingen ongedaan

Foto: SP

De gemeente kreeg in mei te horen elk jaar 6 miljoen minder van het Rijk te krijgen. Daarom stelden de burgemeester en wethouders voor om vanaf 1 januari volgend jaar 5 miljoen te bezuinigen.  Daar zaten voor ongeveer een half miljoen bezuinigingen bij die vooral Haarlemmers met een laag inkomen hard zouden raken.

Lees verder
24 oktober 2019

SP organiseert succesvol ‘OntmoetLokaal’ met daklozen

Foto: SP
Bijna alle politieke partijen waren er, op de sessie die SP Haarlem had georganiseerd over de opvang van dak- en thuislozen door HVO/Querido, om uit de eerste hand te horen waar het in de opvanglocaties Velserpoort en de Wilhelminastraat aan schort.
Lees verder
3 juli 2019

Er is werk aan de winkel

Foto: SP

Er is werk aan de winkel. We hebben een roerige tijd achter de rug met het verlies bij de Provinciale Staten en Europese verkiezingen en er ligt een spannende tijd voor ons met een congres aan het eind van het jaar en een uitdaging om de volgende verkiezingen wel te winnen. Daarom ga ik het land in om hier met leden over te praten en te horen welke ideeën er leven.

Lees verder
5 juni 2019

GEEN BOMENKAP IN DE HAARLEMMERHOUT

De gemeente Haarlem is van plan 70 bomen te kappen in de Haarlemmerhout. Dit om het parkeerterrein bij restaurant Dreefzicht groter te maken. Daartegen is een motie ingediend die door alle oppositiepartijen werd gesteund.

Lees verder
23 mei 2019

Fractiespreekuur

Fractiespreekuur

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier