h

Nieuws uit 2020

22 december 2020

NIEUWJAARSWENSEN VOOR HAARLEMSE DAKLOZEN

Foto: Foto / Gemeente Haarlem

We zitten alweer in de laatste dagen van het jaar en veel mensen zijn druk bezig om het thuis gezellig te maken. Niet iedereen heeft een warm huis om deze sfeer te creëren. We hebben het hier over de dak- en thuislozen in onze stad, en dat worden er helaas steeds meer. Wens daarom samen met ons voor de Haarlemse daklozen een dak boven het hoofd en roep de gemeente op om hiervoor te zorgen. Stuur ons op pad om jouw wens in de kerstboom op de Grote Markt op te hangen. Lees hier meer.

Lees verder
11 december 2020

Skaeve Husen zo scheef nog niet

Foto: Jean Pierre Reijnen / ed.nl

Het College wil Skaeve Husen in Haarlem plaatsen. Een deel van de oppositie is het hier niet mee eens. De SP denkt dat er voor iedereen een plek is in Haarlem, zo ook voor deze mensen. Zij kunnen anders nergens terecht. Raadslid Sibel Özogul: ‘Deze Haarlemmers staan al jaren op de wachtlijst en verblijven al die tijd al in een opvang. Zij hebben recht op een plek waar ze zich thuis kunnen voelen, fatsoenlijk behandeld worden en goede zorg kunnen krijgen’.

Lees verder
1 december 2020

Na 15 jaar een veilige Rollandslaan

Foto: Foto / Cartogiraffe

Een mooie en veilige 30km-weg, dat is wat de bewoners van de Rollandslaan willen. De weg is al jaren aan een grote opknapbeurt toe. De eerste aanzet hiertoe is al vijftien jaar geleden gestart. Een langdurig proces dus. De afgelopen vier jaar is er samen met de bewoners hard gewerkt aan een plan dat aan hun wensen voldoet. Zij zijn tevreden met het definitief ontwerp. De SP steunt hen hierin.

Lees verder
10 november 2020

Blog: Anne Feite Bloem

Foto: Marcel Lathouwers / SP

SP-fractieleden schrijven eens per maand een weblog. Deze keer blogt fractievoorzitter Anne Feite Bloem met "Op stap met de gemeentepolitie"... Klik hier voor zijn blog.

Lees verder
4 november 2020

Wat wordt het; Eén Haarlem of twee Haarlemmen?

Foto: Foto / SP

De gemeenteraad kiest in deze dagen voor de toekomst van ons allemaal. Ze stemt over voorstellen voor de gemeentelijke begroting voor de komende jaren. De SP wil dat de Haarlemmers op de meest sociale manier door de crisis komen. “In een overdeelde Haarlemse samenleving komen we op voor elkaar. Zeker in deze tijden”, aldus Anne Feite Bloem.

Lees verder
26 oktober 2020

Stop de huurverhogingen, ook in 2021

Foto: Foto / Foto

Donderdag 22 oktober jl. werd Anne Feite Bloem beëdigd als gemeenteraadslid. Hij ging meteen aan de slag om een rem te zetten op de almaar stijgende huurverhogingen.¹ Ondanks de coronacrisis vindt de gemeente het wederom prima dat de huren nu wéér verhoogd worden. Iedereen weet dat de minst draagkrachtigen voornamelijk in huurwoningen wonen. De SP knokt in Haarlem - en in de rest van Nederland - samen met huurders voor fatsoenlijke, betaalbare woningen. Bloem: ,,In deze tijd de huren verhogen? Dat zullen de huurders niet pikken.”

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier